facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Iné názvy: Trietyl 2-acetylcitrát

Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty prírodných látok)


Acetyl-trietylcitrát, častejšie označovaný ako 2-acetyl-trietylcitrát, je chemická zložka, ktorá sa často nachádza v kozmetických výrobkoch. Z chemického hľadiska ide o ester kyseliny citrónovej a etanolu a je cenený najmä pre svoje vlastnosti zmäkčovadla a zmäkčovadla plastov. Je to nasýtená priehľadná a viskózna kvapalina so slabým charakteristickým zápachom a je ľahko rozpustná v mnohých bežných organických rozpúšťadlách. Trietyl 2-acetylcitrát je nielen bezpečný pre ľudské zdravie, ale aj biologicky odbúrateľný, čo z neho robí priateľskú voľbu pre výrobcov kozmetiky.

Trietyl 2-acetylcitrát sa používa v mnohých rôznych výrobkoch. Najčastejšie sa používa v kozmetickom priemysle, kde ho možno nájsť v rôznych výrobkoch starostlivosti o pleť a telo, ako sú pleťové vody, krémy, séra a toniká. Jeho výhodou je schopnosť zvyšovať hydratáciu pokožky, zlepšovať vstrebávanie iných účinných látok a pôsobiť ako antimikrobiálna zložka. Používa sa aj v priemysle ako zmäkčovadlo, najmä pri výrobe obalov na potraviny a hračky. Vďaka svojim vlastnostiam sa používa aj vo farmaceutickom priemysle, kde sa používa pri výrobe liekov a potravinových doplnkov. Trietyl 2-acetylcitrát je tiež súčasťou niektorých potravinárskych prísad, napríklad do nápojov alebo cukroviniek, kde pôsobí ako stabilizátor.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Sultan Al Lail parfumovaná voda pre mužov
Sultan Al Lail parfumovaná voda pre mužov
Detail produktu
Repelent Kids 100 ml
Repelent Kids 100 ml
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík