facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Iné názvy: Cyklopentacykloheptén

Skóre škodlivosti: 1 (Prírodné látky)


Azulén, známy aj ako cyklopentacykloheptén, je organická zlúčenina, ktorá je hojne prítomná v niektorých bežne dostupných rastlinných extraktoch. Táto látka má charakteristickú tmavomodrú farbu, odtiaľ pochádza jej názov z latinského slova "azul", čo znamená modrý. Je to bicyklický uhľovodík, a tak svojou štruktúrou patrí do skupiny terpénov. Azulén je významný pre svoje antimikrobiálne a protizápalové vlastnosti, a preto nachádza uplatnenie vo farmaceutickom a kozmetickom priemysle.

Jeho použitie vo farmaceutických výrobkoch je založené na jeho protizápalových a antibakteriálnych vlastnostiach. Azulén sa často používa v mastičkách a krémoch na alergickú a podráždenú pokožku na upokojenie a regeneráciu. V kozmetickom priemysle sa azulén používa vo výrobkoch, ako sú pleťové krémy, masky, šampóny a výrobky po holení. Jeho aplikácia pomáha znižovať začervenanie pokožky, zmierňuje zápaly a upokojuje pokožku po holení alebo epilácii. Vďaka svojej modrej farbe sa jeho farbiace vlastnosti využívajú aj v atramentovom a farbiarskom priemysle. Azulén je tiež zložkou niektorých druhov parfumov, kde dodáva ich vôni jemný odtieň. Azulén má preto vo svete priemyselnej výroby široké spektrum aplikácií a je široko používaný.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Luminous Hairspray Medium lak na vlasy so strednou fixáciou
Luminous Hairspray Medium lak na vlasy so strednou fixáciou
Detail produktu
Fig Extasy parfumovaná voda unisex
Fig Extasy parfumovaná voda unisex
Detail produktu
Nuit de Cellophane parfumovaná voda pre ženy
Nuit de Cellophane parfumovaná voda pre ženy
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík