facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Iné názvy: Karvon, 2-methyl-5-(prop-1-en-2-yl)cyklohex-2-en-1-on

Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty prírodných látok)


Karvón, známy aj ako karvón alebo 2-metyl-5-(prop-1-en-2-yl)cyklohex-2-en-1-ón, je terpentínový monoterpénový ketón, ktorý je hlavnou zložkou rascového oleja a mätového oleja. Je to jeden z obľúbených éterických olejov vyrábaných z rastlín pre vlastnosti s nimi spojené. Nachádza sa aj v mnohých iných druhoch rastlín vrátane niektorých druhov jedlej rasce a nechtíka lekárskeho. Karvón je bezfarebná, priehľadná kvapalina s charakteristickou sviežou a korenistou rascovou vôňou a mätovou chuťou.

Karvón sa vďaka svojim aromatickým a liečivým vlastnostiam používa v mnohých výrobkoch. Široké uplatnenie má v kozmetickom priemysle, kde sa pre svoju charakteristickú vôňu používa najmä v parfumérii a pri výrobe mydla. Často sa používa aj vo farmaceutickom priemysle vďaka svojim antimikrobiálnym a protizápalovým vlastnostiam. Karvón je tiež obľúbenou zložkou v potravinárskom priemysle. Používa sa ako prírodná aróma v mnohých potravinách a nápojoch, ako sú cukríky, pečivo, likéry a mnohé ďalšie. Okrem toho sa používa aj v poľnohospodárstve ako prírodný pesticíd proti niektorým škodcom, ako sú slimáky a hmyz.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Šľahačkový telový krém SENSES - Lovely 60 ml
Šľahačkový telový krém SENSES - Lovely 60 ml
Detail produktu
Dulzura W parfumovaná voda
Dulzura W parfumovaná voda
Detail produktu
Veneno Bianco parfumový extrakt unisex
Veneno Bianco parfumový extrakt unisex
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík