Cetylfosforečnan draselný
Iné názvy: Cetylfosfát draselný
Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty prírodných látok)
Cetylfosforečnan draselný, inak známy aj ako cetylfosforečnan draselný, je organická zlúčenina, ktorá sa často používa v kozmetickom priemysle. Je to zložka, ktorej vlastnosti ju predurčujú na výrobu rôznych druhov kozmetických výrobkov. Je to biely prášok, ktorý má schopnosť emulgovať, t. j. spájať zložky, ktoré by sa za normálnych okolností nespojili. Emulgátory sú v týchto prípravkoch potrebné na to, aby sa spojila voda a olej a vznikol krém alebo pleťové mlieko. Okrem toho cetylfosforečnan draselný poskytuje množstvo ďalších výhod.
Výhodou cetylfosforečnanu draselného je jeho vynikajúca kompatibilita s mnohými inými zložkami, čo umožňuje vytvárať výrobky, ktoré sú na jednej strane vysoko účinné a na druhej strane príjemné na používanie. Napríklad v starostlivosti o pleť je zložkou mnohých krémov, pleťových vôd, balzamov na pery a make-upu. Okrem toho je cetylfosfát draselný súčasťou šampónov na rôzne typy vlasov, kde pomáha viazať vodu a oleje, čím umožňuje vytvoriť homogénnu zmes. Jeho stabilizačné vlastnosti proti oxidačnej degradácii sú cenné aj v opaľovacích prípravkoch. V neposlednom rade ho možno nájsť aj vo výrobkoch starostlivosti o telo, ako sú rôzne sprchové gély a telové krémy. Jeho použitie je široké najmä vďaka jeho emulgačným a stabilizačným vlastnostiam, ako aj schopnosti zlepšiť konzistenciu a vzhľad konečného výrobku.
Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.
Dolce & Gabbana Light Blue toaletná voda pre ženy
Detail produktu
Pride London The City of Contrast parfumovaná voda unisex
Detail produktu
Ajmal Aristokrat 75 ml
Detail produktu
Hooked Homme Azure M parfumovaná voda
Detail produktu
Kaffe Latte unisex parfumový extrakt
Detail produktu