facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Iné názvy: Clematis

Skóre škodlivosti: 1 (Prírodné látky)


Clematis, bežne známy aj ako plamienok, je druh rastliny patriaci do čeľade živicovitých, ktorý pochádza z južnej Európy a západnej Ázie. Je to vždyzelená, pomerne rýchlo rastúca popínavá rastlina, ktorej stonky môžu dosahovať dĺžku až päť metrov. Jej charakteristické biele kvety s príjemnou vôňou kvitnú od júla do septembra a jesenné plody sa často považujú za dekoratívne. Rastie divoko najmä v teplých oblastiach strednej a južnej Európy na okrajoch lesov, v krovinách a na suchých svahoch.

Plamienok sa používal a stále používa v ľudovom liečiteľstve a homeopatii. Jeho schopnosť liečiť kožné problémy, reumatizmus a neuralgiu sa využívala už v staroveku. Clematis je tiež súčasťou rôznych bylinných čajov, kde pôsobí ako diuretikum a pomáha pri liečbe reumatizmu a dny. Treba však pamätať na to, že rastlina je v surovom stave jedovatá a musí sa správne spracovať. V kozmetickom priemysle sa plamienok používa najmä pre svoje antibakteriálne, protizápalové a tonizujúce vlastnosti. Vyrábajú sa z neho rôzne prípravky na starostlivosť o pleť a vlasy. Jeho priaznivé účinky na pokožku sú uznávané aj v modernej kozmetike.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Remarkable People parfumovaná voda unisex
Remarkable People parfumovaná voda unisex
Detail produktu
Organická ružová voda 200 ml
Organická ružová voda 200 ml
Detail produktu
Oud Wood telový sprej unisex
Oud Wood telový sprej unisex
Detail produktu
Pleťové sérum - zelený čaj (10 ml) - antioxidačné a protizápalové účinky
Pleťové sérum - zelený čaj (10 ml) - antioxidačné a protizápalové účinky
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík