facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Iné názvy: Kokamid monoizopropanolamín

Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty prírodných látok)


Cocamide MIPA, známy aj ako Cocamide monoisopropanolamine, je chemická látka, ktorá sa často používa v kozmetickom priemysle. Má podobu žltkastej kvapaliny, ktorá je takmer bez chuti a zápachu. Vyrába sa ako sekundárny amid mydla, konkrétne kyseliny kokosovej a monoizopropanolamínu, odtiaľ pochádza jeho názov. Práve chemická štruktúra tejto látky určuje jej funkciu - Cocamide MIPA má vysoké čistiace schopnosti, vytvára bohatú penu a tiež zlepšuje konzistenciu a vlastnosti výrobkov.

Túto látku možno nájsť napríklad v rôznych typoch šampónov, tekutých mydlách, géloch na holenie, ale aj v niektorých typoch čistiacich prípravkov na tvár. Jej hlavnou funkciou je vytvoriť penu, ktorá umožňuje účinné odstránenie nečistôt z pokožky alebo vlasov. Cocamide MIPA tiež zlepšuje vlastnosti výrobku tým, že stabilizuje penu a zvyšuje viskozitu výrobku. Inými slovami, vďaka tejto zložke sú šampóny a mydlá hustejšie a penivejšie. Okrem toho Cocamide MIPA zmäkčuje pokožku a vlasy a dodáva im jemný, zamatový pocit. Hoci sa táto zložka vo svete kozmetiky používa často, je dôležité používať ju v správnych koncentráciách, pretože pri nadmernom používaní môže spôsobiť podráždenie pokožky.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Shiyaaka Snow M parfumovaná voda
Shiyaaka Snow M parfumovaná voda
Detail produktu
Odyssey Artisto parfumovaná voda unisex
Odyssey Artisto parfumovaná voda unisex
Detail produktu
No.4 Aprés l'Amour parfumovaná voda unisex
No.4 Aprés l'Amour parfumovaná voda unisex
Detail produktu
Al Wisam Day parfumovaná voda pre mužov
Al Wisam Day parfumovaná voda pre mužov
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík