Iné názvy: Ester deylu, kyselina 9-oktadecénová, decil 9-oktadecenoát, ester dekanol oleátu, decil oleát
Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty prírodných látok)
Decil oleát, známy aj ako decylester, kyselina 9-oktadecénová, decil 9-oktadecenoát, ester dekanol oleátu alebo decil oleát, je chemická zlúčenina, ktorá patrí do skupiny mastných alkoholov a ich esterov. Predstavuje derivát kyseliny olejovej, ktorý je spojený s decilalkoholom. Decil oleát je bez farby a zápachu a má olejovitú konzistenciu.
Dezyl oleát má široké využitie, najmä v kozmetickom priemysle. Vďaka jeho zmäkčujúcim vlastnostiam - schopnosti zvláčňovať a vyhladzovať pokožku - je obľúbenou zložkou mnohých výrobkov na starostlivosť o pokožku a vlasy. Dezyl oleát sa používa napríklad v hydratačných krémoch, prípravkoch proti starnutiu, balzamoch na pery, šampónoch alebo kondicionéroch. Používa sa aj v mazacom priemysle, napríklad v mazadlách na rezanie kovov alebo ako prísada do motorových olejov. Je to vďaka jeho mazacím vlastnostiam, ktoré umožňujú znížiť trenie a opotrebovanie nástrojov. Dezyl oleát sa preto používa v širokom spektre výrobkov, v ktorých sa využívajú jeho jedinečné vlastnosti.
Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.
Boss Bottled MINI toaletná voda pre mužov
Detail produktu
Armaf Odyssey Aqua Edition parfumovaná voda pre mužov
Detail produktu
Armaf Odyssey BA HA MAS parfumovaná voda unisex
Detail produktu
Osviežovač vzduchu - Organic Laurel (100 ml)
Detail produktu