Dilaurát sacharózy
Iné názvy: Dilaurát sacharózy
Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty prírodných látok)
Dilaurát sacharózy, známejší ako sacharóza dilaurát, je ester sacharózy a kyseliny laurovej. Táto látka sa používa predovšetkým ako emulgátor, ktorý umožňuje spojenie dvoch alebo viacerých látok, ktoré sa za normálnych okolností nespájajú. Je to prášková, kryštalická látka s veľmi nízkou rozpustnosťou vo vode, ale dobre sa rozpúšťa v mnohých organických rozpúšťadlách.
Dilaurát sacharózy sa najčastejšie nachádza v kozmetických výrobkoch - najmä v prípravkoch na starostlivosť o pleť a vlasy. Vďaka svojim vlastnostiam zlepšuje textúru a konzistenciu týchto výrobkov a tiež zvyšuje ich stabilitu. Mimo kozmetického priemyslu sa používa aj v potravinárskom priemysle ako prísada, napríklad do pečiva, cukroviniek a čokolády. Vo farmaceutickom priemysle nachádza uplatnenie ako zložka niektorých liekov, kde pomáha stabilizovať zložky liečiva.
Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.
Habik For Men parfumovaná voda pre mužov
Detail produktu
Coco Vanille parfumovaná voda pre ženy
Detail produktu
Ahmed Al Maghribi Hayana parfumový extrakt unisex
Detail produktu
Tahara Vanilla parfumovaná voda unisex
Detail produktu