facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty prírodných látok)


Ektoín patrí do skupiny extrémolidov, ktorú tvoria prírodné látky mikroorganizmov schopných prežiť v extrémnych podmienkach. V týchto extrémnych podmienkach dokáže chrániť bunkové štruktúry a biomolekuly, vďaka čomu je užitočný vo farmaceutickom a kozmetickom priemysle. Okrem iného je to aj hlavná výhoda Ectoinu, alebo tiež nazývaného duté vlákna.

Ectoin sa často používa ako zložka vo výrobkoch pre citlivú pokožku. Pomáha hydratovať pokožku, zlepšuje jej pružnosť a poskytuje aj ochranu pred škodlivými vplyvmi prostredia, ako je napríklad slnečné žiarenie. Vďaka svojim vlastnostiam sa ektoín celosvetovo používa v mnohých kozmetických výrobkoch vrátane krémov, make-upu, šampónov a rúžov. V lekárskom priemysle sa ektoín úspešne používa v očných kvapkách pre ľudí so suchými očami a v prípravkoch na starostlivosť o nos a ústa. Objavuje sa aj vo výrobkoch na ochranu pred slnkom a vo výživových doplnkoch.

Duté vlákna, pod iným názvom hollow fiber, sa pod názvom ektoín nepoužívajú. Je to pravdepodobne spôsobené zámenou pri preklade. Duté vlákna sú v skutočnosti úplne iný termín a označujú špecifické typy syntetických vlákien so špeciálnymi vlastnosťami v textilnom priemysle.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Empire Victor parfumovaná voda unisex
Empire Victor parfumovaná voda unisex
Detail produktu
Authentic Crystal parfumovaná voda pre ženy
Authentic Crystal parfumovaná voda pre ženy
Detail produktu
Zodiac Solmaris parfumovaná voda unisex
Zodiac Solmaris parfumovaná voda unisex
Detail produktu
Zubná pasta tutti frutti 75ml BIO, VEG
Zubná pasta tutti frutti 75ml BIO, VEG
Detail produktu
Zubná pasta mäta sensitive 75ml BIO, VEG
Zubná pasta mäta sensitive 75ml BIO, VEG
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík