Etoxydiglykol
Iné názvy: Monometyléter dietylénglykolu, 2-(2-etoxyetoxy)etanol
Skóre škodlivosti: 3 (Neškodné chemikálie)
Etoxydiglykol, okrem iných názvov ako dietylénglykol monometyléter alebo 2-(2-etoxyetoxy)etanol, je organická zlúčenina používaná najmä pri výrobe kozmetických výrobkov. Je to bezfarebná kvapalina s vôňou podobnou éteru, ktorá je mierne viskózna. Etoxidiglykol je obľúbený pre svoje rozpúšťacie vlastnosti, ktoré umožňujú lepšiu distribúciu aktívnych zložiek v kozmetických výrobkoch a zabezpečujú stabilitu a rovnomernosť výrobkov. Je dobre znášaný a nespôsobuje podráždenie pokožky, takže je ideálny na použitie vo výrobkoch určených pre citlivú pokožku.
Nájdete ho v celom rade kozmetických výrobkov, ako sú make-up, odličovacie prípravky, pleťové toniká, krémy a pleťové vody, šampóny, opaľovacie krémy, ako aj antiperspiranty. Etoxydiglykol sa používa aj v mnohých farmaceutických výrobkoch, ako sú masti a gély. Je to preto, lebo nielenže pomáha lepšej distribúcii liečivých látok, ale dokáže tiež zlepšiť ich prenikanie do pokožky. Vďaka tomu je etoxydiglykol veľmi užitočnou zložkou transdermálnych terapeutických systémov.
V zriedkavých prípadoch sa etoxydiglykol používa aj ako zložka tlačiarenských farieb, v niektorých priemyselných čistiacich prostriedkoch alebo ako rozpúšťadlo pri výrobe farieb a náterov. Je to teda veľmi dôležitá chemická látka so širokým spektrom použitia v kozmetickom, farmaceutickom a priemyselnom priemysle.
Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.
L'Eau d'Issey Pure toaletná voda pre ženy
Detail produktu
Odstraňovač škvŕn a zápachu z detských plienok (500 g)
Detail produktu
Hawas Elixir parfumovaná voda unisex
Detail produktu
Qimmah for Women parfumovaná voda pre ženy
Detail produktu
Šampón Gentle ginger proti lupinám 250 ml BIO
Detail produktu