facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Iné názvy: etyl-p-toluén sulfonamid

Skóre škodlivosti: 4 (Mierne škodlivá chémia)


Etyltozylamid, známy aj ako etyl-p-toluénsulfonamid, je organická zlúčenina so vzorcom CH3C6H4SO2N(C2H5)2. Z chemického hľadiska je to derivát sulfonamidu. Etyltozylamid je biely prášok, ktorý je rozpustný vo vode, alkohole a éteri. Táto látka sa používa najmä v kozmetickom priemysle, najmä pri výrobe lakov na nechty, na zlepšenie priľnavosti laku na nechty a na predĺženie jeho životnosti.

S hrozivým používaním etyltozylamidu sa však spája určitá kontroverzia. Etyltozylamid sa môže vstrebávať cez nechty do tela a niektoré štúdie naznačujú, že môže spôsobiť alergické reakcie. Z tohto dôvodu je jeho používanie v kozmetických výrobkoch v niektorých krajinách obmedzené. Napríklad Európska únia zakázala jeho používanie v kozmetike už v roku 2004. V iných častiach sveta sa však etyltozylamid stále bežne nachádza v niektorých kozmetických výrobkoch. Hoci je vo väčšine prípadov bezpečný, je dôležité zvážiť možné riziká. Hoci sa u väčšiny ľudí neprejavuje žiadna reakcia na etyltosylamid, u citlivejších jedincov sa môže vyskytnúť podráždenie alebo alergické reakcie.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Blu Mediterraneo Mandorlo di Sicilia toaletná voda unisex
Blu Mediterraneo Mandorlo di Sicilia toaletná voda unisex
Detail produktu
Prášková farba na vlasy 100g Blond
Prášková farba na vlasy 100g Blond
Detail produktu
The One Intense parfumovaná voda pre ženy
The One Intense parfumovaná voda pre ženy
Detail produktu
Univerzálne čierne mydlo BIO - pasta (1 kg)
Univerzálne čierne mydlo BIO - pasta (1 kg)
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík