Hexyldecyllaurát
Iné názvy: Hexyldecyllaurát, 2-hexyldecyldodekanoát
Skóre škodlivosti: 3 (Neškodné chemikálie)
Hexyldecyllaurát, známy aj pod názvami hexyldecyllaurát alebo 2-hexyldecyldodekanoát, je látka považovaná za zmäkčovadlo. Je to ester kyseliny laurovej a hexyldecylalkoholu. Táto chemická zlúčenina patrí medzi vysokokvalitné zložky, ktoré sa bežne používajú v kozmetickom priemysle. Dôvodom je jej jedinečný charakter, ktorý dokáže na povrchu pokožky vytvoriť ultratenký ochranný film. Tento film je síce neviditeľný, ale zároveň je nepriepustný pre vodu, čo je vlastnosť, vďaka ktorej si telo dokáže udržať prirodzenú vlhkosť a je tak chránené pred vysušením.
Hexyldecyllaurát sa používa v mnohých výrobkoch osobnej starostlivosti a kozmetických výrobkoch. Patria sem rôzne druhy hydratačných krémov, telových mliek, make-upu a iných druhov dekoratívnej kozmetiky, kde jeho zmäkčujúci účinok zlepšuje smerovateľnosť a celkovú štruktúru výrobku. Často sa s jeho prítomnosťou stretávame aj v rôznych typoch opaľovacích krémov, kde pomáha predchádzať vysušovaniu pokožky vplyvom slnečného žiarenia. Vďaka svojej univerzálnosti a pozitívnym vlastnostiam je hexyldecyllaurát obľúbenou zložkou v kozmetickom priemysle. Je dôležité zdôrazniť, že hoci ide o syntetickú zlúčeninu, bezpečne sa používa vo výrobkoch určených na každodenné použitie.
Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.
Devotion Intense parfumovaná voda pre ženy
Detail produktu
Drenched In London parfumový extrakt unisex
Detail produktu
Minifigúrky 71049 Zberateľské pretekárske autá F1®
Detail produktu
Cartier Déclaration Parfum plniteľný pre mužov
Detail produktu
Hawas Highness parfumovaná voda pre mužov
Detail produktu