facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Iné názvy: Hyacint východný

Skóre škodlivosti: 1 (Prírodné látky)


Hyacintus orientalis je veľmi cenená trvalka, ktorá sa pestuje najmä pre svoje krásne kvety a silnú vôňu. Je to druh cibuľovitej rastliny pochádzajúci z východného Stredomoria. Je známa svojimi kvetmi pozostávajúcimi z mnohých malých zvončekovitých kvietkov usporiadaných do hustého strapca. Táto rastlina sa bežne pestuje ako okrasná rastlina vo vonkajších záhradách aj v interiéri a je obľúbená pre svoje jednoduché pestovanie a mimoriadne atraktívny vzhľad.

Hoci je hyacint východný známy predovšetkým ako okrasná rastlina, jeho využitie presahuje rámec záhradníctva. Jeho silná a jedinečná vôňa sa hojne využíva v parfumérii. Hyacintový olej, ktorý sa získava z kvetov hyacintu, sa často pridáva do parfumov a iných kozmetických výrobkov pre svoju sladkú a zároveň mierne korenistú vôňu. Okrem toho sa hyacint východný používa v aromaterapii, kde sa predpokladá, že jeho vôňa má relaxačné a upokojujúce účinky. Hoci je výroba hyacintového oleja pomerne nákladná, jeho jedinečná vôňa z neho robí vyhľadávanú zložku mnohých luxusných výrobkov.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Floral Fantasy toaletná voda pre ženy tester
Floral Fantasy toaletná voda pre ženy tester
Detail produktu
Zahri Amara U parfumovaná voda
Zahri Amara U parfumovaná voda
Detail produktu
Pride Art Of Universe parfumovaná voda unisex
Pride Art Of Universe parfumovaná voda unisex
Detail produktu
Anti-Age Precieux Argan Anti-age micelárna voda s hyalurónom BIO (500 ml) - s kyselinou hyalurónovou
Anti-Age Precieux Argan Anti-age micelárna voda s hyalurónom BIO (500 ml) - s kyselinou hyalurónovou
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík