facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty prírodných látok)


Karboxymetylchitosan, známy aj ako kaprylyl/kaprylglukozid, je polymérna zlúčenina odvodená od chitosanu. Chitosan je polysacharid pochádzajúci zo schránok kôrovcov, najmä krabov a kreviet. Vďaka svojej štruktúre a vlastnostiam sa tento materiál používa v mnohých priemyselných odvetviach. Karboxymetylchitosan je chitosan, ktorý prešiel špeciálnym procesom nazývaným karboxymetylácia. Tým sa dosiahne zmena jeho vlastností, najmä zvýšenie jeho rozpustnosti vo vode.

Kaprylyl/kaprylglukozid sa používa v kozmetickom priemysle ako zložka výrobkov na starostlivosť o pleť a vlasy. Bežne sa vyskytuje ako súčasť šampónov, kondicionérov, mydiel, telových mliek a krémov. Vďaka svojej schopnosti tvoriť penu a emulgačným vlastnostiam zlepšuje schopnosť výrobkov čistiť a hydratovať pokožku. Vďaka svojmu prírodnému pôvodu a dobrej znášanlivosti sa veľmi často používa aj v prírodnej a organickej kozmetike. Kožná znášanlivosť je jednou z najdôležitejších vlastností kaprylyl/kaprylglukozidu a je dôvodom, prečo je tento materiál obľúbený pri výrobe kozmetiky pre citlivú pokožku. Hoci ide o látku prírodného pôvodu, odporúča sa vziať do úvahy, že niektorí ľudia môžu byť na túto látku alergickí, a preto by mali pred použitím nového výrobku vždy vykonať test na malom kúsku pokožky.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Šľahačkový telový krém SENSES - Lovely 60 ml
Šľahačkový telový krém SENSES - Lovely 60 ml
Detail produktu
Dulzura W parfumovaná voda
Dulzura W parfumovaná voda
Detail produktu
Veneno Bianco parfumový extrakt unisex
Veneno Bianco parfumový extrakt unisex
Detail produktu
Perseviron Figové objatie pre teba
Perseviron Figové objatie pre teba
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík