facebook
Objednávky zadané do 14:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR

Kyselina mliečna (kyselina mliečna)

Iné názvy: Kyselina mliečna

Skóre poškodenia: 2 (Deriváty prírodných látok)


Kyselina mliečna je organická látka, ktorá sa prirodzene vyskytuje v mnohých potravinách a je tiež produktom niektorých mikroorganizmov. Nazýva sa tak kvôli svojej prítomnosti v mlieku a mliečnych výrobkoch, ako to naznačuje jej názov. Je to karboxylová kyselina, priehľadná a bezfarebná, v čistej forme silne kyslá a rozpustná vo vode aj v alkoholických roztokoch. Je zastúpená dvoma optickými izomérmi, L- a D-kyselinou, pričom prvý z nich je biologicky aktívny a vzniká počas fermentácie cukrov mliečnymi baktériami.

Kyselina mliečna sa používa v rôznych priemyselných odvetviach. V potravinárskej výrobe sa používa napríklad pri výrobe syrov, jogurtov, fermentovaných potravín, ako aj niektorých druhov pečiva, napríklad kváskového chleba. Pridáva sa aj do niektorých nápojov, cukroviniek a zmrzliny. Používa sa aj v kozmetickom priemysle, konkrétne v starostlivosti o pleť. Je súčasťou niektorých krémov, pleťových masiek a peelingov. Kyselina mliečna sa používa aj na konzervovanie potravín, napríklad zeleniny v pohári, pretože je antibakteriálna a predlžuje trvanlivosť výrobku. V neposlednom rade sa používa v textilnom priemysle na úpravu škrobu v spriadaných vláknach alebo ako súčasť niektorých lepidiel. Je to teda látka so širokým spektrom použitia.

Kyselina mliečna (kyselina mliečna) sa nachádza v týchto výrobkoch

Card image
Hyalurónové sérum 50ml
Detail produktu
Card image
Hyalurónové sérum 50ml
Detail produktu
Card image
Hyalurónové sérum 50ml
Detail produktu
Card image
Hyalurónové sérum 50ml
Detail produktu
Card image
Hyalurónové sérum 50ml
Detail produktu
Card image
Hyalurónové sérum 50ml
Detail produktu

Kategória
Top