Iné názvy: PEG-4-lauryléter
Skóre škodlivosti: 4 (Mierne škodlivá chémia)
Laureth-4, známy aj ako PEG-4-lauryléter, je syntetická zložka, ktorá sa bežne používa v kozmetických a chemických výrobkoch. Táto zložka patrí do skupiny polyetoxylovaných alkoholov, ktoré sa pripravujú reakciou laurylalkoholu s etylénoxidom. Laureth-4 je dobrým rozpúšťadlom, a preto je často súčasťou niektorých priemyselných čistiacich prostriedkov, ale je tiež široko používaný v prostriedkoch osobnej starostlivosti o pokožku a vlasy. Vytvára nízku penu a má hydratačné schopnosti.
Laureth-4 sa bežne používa v kozmetike ako emulgátor alebo povrchovo aktívna látka v mnohých výrobkoch, ako sú šampóny, sprchové gély, peny do kúpeľa, krémy a pleťové vody. Jeho schopnosť mierne zvlhčovať a vytvárať jemnú penu z neho robí dôležitú zložku týchto výrobkov. Veľmi často sa používa aj v prípravkoch na odstraňovanie make-upu, pretože dokáže rozpustiť aj veľmi odolné druhy make-upu. V chemickom priemysle sa Laureth-4 používa ako emulgátor priemyselných čistiacich prostriedkov a tiež v prípravkoch na starostlivosť o automobily, ako sú rôzne vosky a leštiace prostriedky.
Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.
Forever Gold parfumovaná voda pre ženy
Detail produktu
Paris Mascara Volume Million Lashes So Couture riasenka Čierna
Detail produktu
Ajmal Wisal Layl parfumovaná voda unisex
Detail produktu
Hugo Iced toaletná voda pre mužov
Detail produktu