facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Iné názvy: Dodecylalkohol, 1-dodekanol, Dodekan-1-ol, Dodekanol

Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty prírodných látok)


Laurylalkohol alebo dodecylalkohol, 1-dodekanol, dodekan-1-ol alebo dodekanol je dôležitá organická zlúčenina, ktorá nachádza široké uplatnenie v mnohých odvetviach. Vďaka svojim jedinečným vlastnostiam je široko používanou zložkou v rôznych výrobkoch. Má podobu bezfarebnej kvapaliny s charakteristickým zápachom, ktorá je takmer nerozpustná vo vode, ale dobre sa mieša s inými organickými rozpúšťadlami. Pozoruhodnou vlastnosťou laurylalkoholu je jeho schopnosť pôsobiť ako viacúčelová povrchovo aktívna látka, čo z neho robí ideálnu zložku na mnohé aplikácie.

Laurylalkohol sa široko používa napríklad v kozmetickom priemysle, kde sa pridáva do šampónov, mydiel, krémov, pleťových vôd a iných prípravkov. Funkcia laurylalkoholu v týchto prípravkoch je dvojaká: po prvé, zvyšuje ich konzistenciu a napomáha emulgácii a po druhé, pôsobí ako antimikrobiálne činidlo. Používa sa aj pri výrobe priemyselných čistiacich prostriedkov, pretože jeho molekula má hydrofóbnu aj hydrofilnú časť, čo umožňuje ľahšie odstraňovanie nečistôt. Dodekan-1-ol sa nachádza aj v niektorých farmaceutických výrobkoch, kde slúži ako antiseptikum. Okrem iného sa pridáva aj do syntetických živíc, plastov a farbív, kde pôsobí ako zmäkčovadlo.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Jemný krémový dresing 90ml Gold Copper
Jemný krémový dresing 90ml Gold Copper
Detail produktu
Šampón 250ml hnedý
Šampón 250ml hnedý
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík