facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Iné názvy: 2-metyl-1,3-propándiol

Skóre škodlivosti: 3 (Neškodné chemikálie)


Metylpropándiol, známy aj ako 2-metyl-1,3-propándiol, je organická zlúčenina, ktorá sa vyznačuje chemickou stabilitou. Vyznačuje sa vynikajúcou schopnosťou rozpúšťať rôzne látky a pre túto vlastnosť sa často používa v kozmetickom priemysle. Metylpropándiol je bezfarebná kvapalina s ťažko identifikovateľným zápachom, ktorá okrem svojej rozpúšťacej schopnosti zvyšuje aj hydratačné účinky niektorých výrobkov, ako sú krémy alebo make-up.

Metylpropándiol je dôležitou zložkou v kozmetickom priemysle, kde sa používa v širokom spektre výrobkov. Okrem iného sa používa v make-upe, lakoch na nechty, krémoch na tvár a telo, šampónoch, opaľovacích krémoch a v laseroch na odstraňovanie chĺpkov. Vo všetkých týchto prípadoch zostáva látka chemicky stabilná a prispieva k zvýšeniu účinku ostatných zložiek. Mimo kozmetického priemyslu sa používa aj pri výrobe živíc a plastov, napríklad polyuretánu. Vo farmaceutickom priemysle sa používa ako zvlhčovadlo a rozpúšťadlo všadeprítomné v mnohých liekoch a výživových doplnkoch.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Bio bavlnené inkontinenčné vložky EXTRA - 10 ks
Bio bavlnené inkontinenčné vložky EXTRA - 10 ks
Detail produktu
Nočné vložky s krídelkami Heavy (10 ks) - 100% biobavlna, 4 kvapky
Nočné vložky s krídelkami Heavy (10 ks) - 100% biobavlna, 4 kvapky
Detail produktu
Organický kávový olej 30ml
Organický kávový olej 30ml
Detail produktu
Glorious Oud Royal Blanc EXP U
Glorious Oud Royal Blanc EXP U
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík