Myristylmyristát
Iné názvy: Myristylmyristát, tetradecylmyristát, tetradecyltetradekanoát
Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty prírodných látok)
Myristylmyristát, známy aj pod názvami myristylmyristát, tetradecylmyristát alebo tetradecyltetradekanoát, je mastný alkohol, ktorý sa vyskytuje v mnohých kozmetických výrobkoch. Je to ester myristylalkoholu a kyseliny myristovej. Tieto prírodné mastné kyseliny a alkoholy sú derivátmi kokosového a palmového oleja. Myristylmyristát je bezfarebná až bledožltá pevná látka takmer bez zápachu.
Vo výrobnom procese sa myristylmyristát často používa ako spevňujúca látka alebo ako emulgátor - látka, ktorá pomáha miešať vodu a olej. Tento ester sa používa v kozmetike a starostlivosti o telo vďaka svojim hydratačným vlastnostiam a možno ho nájsť v mnohých výrobkoch, ako sú krémy, pleťové vody, rúže, mejkap, šampóny a iné vlasové výrobky. Výrobcovia ho používajú aj pre jeho schopnosť zlepšovať konzistenciu a stabilitu krémov a pleťových vôd. Okrem toho myristylmyristát môže tiež pomôcť vytvoriť na pokožke ochrannú bariéru, ktorá zabraňuje strate vlhkosti.
Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.
Karus Gold Absolu parfumový extrakt unisex
Detail produktu
Tuhý šampón s kondicionérom proti lupinám Moringa XXL (50 g) - lesklé vlasy bez lupín
Detail produktu
Caffe Latte parfumový extrakt unisex
Detail produktu
Sprchový gél Nordic Berries 500ml BIO, VEG
Detail produktu
Balzam na pery Sweet Kiss (8 ml) - jemne tónuje pery
Detail produktu