facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Iné názvy: cis-9-oktadecén-1-ol

Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty prírodných látok)


Oleylalkohol, známy aj ako cis-9-oktadecén-1-ol, je organická zlúčenina, ktorá patrí do skupiny mastných alkoholov. Tieto látky sa vyznačujú prítomnosťou dlhých uhlíkových reťazcov vo svojej molekulovej štruktúre. Oleylalkohol je bezfarebná kvapalina s charakteristickým zápachom. Táto látka sa vyskytuje v prírode, napríklad v rastlinných olejoch, ale môže sa vyrábať aj priemyselne.

Cis-9-oktadecén-1-ol sa používa najmä v kozmetickom priemysle. Používa sa najmä pri výrobe rôznych výrobkov na starostlivosť o pleť a vlasy, ako sú krémy, toniká, masky, šampóny a kondicionéry. Vďaka svojim zmäkčujúcim vlastnostiam zvyšuje hydratáciu pokožky a prispieva k jej pružnosti. Používa sa aj ako zložka niektorých liečivých výrobkov, najmä tých, ktoré sú určené na lokálnu aplikáciu na pokožku. Vo farmaceutickom priemysle pôsobí aj ako zvlhčovadlo alebo pomáha lieku zostať dlhšie na pokožke, čím predlžuje jeho účinok. Okrem toho má úžitkové využitie v textilnom priemysle a pri výrobe povrchových úprav dreva.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Super regeneračný nočný krém
Super regeneračný nočný krém
Detail produktu
Kondicionér s jahodami a mätou 250 ml
Kondicionér s jahodami a mätou 250 ml
Detail produktu
Mach3 Turbo náhradné hlavice 8 ks pre mužov
Mach3 Turbo náhradné hlavice 8 ks pre mužov
Detail produktu
Toaletná voda SENSES (EdP) - Thunder 30ml
Toaletná voda SENSES (EdP) - Thunder 30ml
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík