facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Iné názvy: Oleylester kyseliny olejovej

Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty prírodných látok)


Oleylester kyseliny olejovej, niekedy označovaný aj ako oleylester kyseliny olejovej, je organická zlúčenina, ktorá patrí do triedy mastných kyselín a ich derivátov. Je to ester kyseliny olejovej a oleylalkoholu. Je to biela kryštalická látka, ktorá je pri izbovej teplote pevná. V čistej forme má len veľmi slabý zápach, čo je jeden z dôvodov, prečo sa používa v kozmetickom priemysle.

Oleyloleát sa v kozmetike používa predovšetkým ako zmäkčovadlo, ktoré zjemňuje a hydratuje pokožku. Uplatnenie nachádza v pleťových krémoch, telových mliekach, šampónoch, maskách na vlasy a rúžoch. Nájdeme ho aj v niektorých typoch mydiel, kde pomáha vytvárať bohatú penu a zároveň podporuje hydratáciu pokožky. Používa sa aj v priemysle mazív a biopalív, kde slúži ako prísada na zlepšenie kompatibility rôznych zložiek. Okrem toho sa vo veľkej miere používa pri výrobe plastov a živíc, kde zabezpečuje ich mäkkosť a pružnosť. Oleyloleát je teda pomerne univerzálna látka, ktorá nachádza široké uplatnenie v mnohých priemyselných odvetviach.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Super regeneračný nočný krém
Super regeneračný nočný krém
Detail produktu
Kondicionér s jahodami a mätou 250 ml
Kondicionér s jahodami a mätou 250 ml
Detail produktu
Mach3 Turbo náhradné hlavice 8 ks pre mužov
Mach3 Turbo náhradné hlavice 8 ks pre mužov
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík