facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Iné názvy: p-fenyléndiamín, 1,4-fenyléndiamín, benzén-1,4-diamín, para-fenyléndiamín, parafenyléndiamín, p-fenyléndiamín

Skóre škodlivosti: 4 (Mierne škodlivá chémia)


Parafenyléndiamín (PPD) je organická zlúčenina, ktorá sa vyznačuje vysokou farbiacou účinnosťou, a preto sa široko používa v kozmetickom priemysle. Ďalšie názvy tohto chemického prvku sú p-fenyléndiamín, 1,4-fenyléndiamín, benzén-1,4-diamín, para-fenyléndiamín, parafenyléndiamín a p-fenyléndiamín. Táto látka má tmavohnedú až čiernu farbu a za normálnych podmienok je pevná. Má silné redukčné vlastnosti a je veľmi dobre rozpustná vo vode a v alkohole.

PPD sa používa najmä v kozmetickom priemysle pri výrobe trvalých čiernych a tmavých farieb na vlasy, kde slúži ako primárne farbivo. Okrem toho sa pre svoje vynikajúce farbiace vlastnosti široko používa aj pri výrobe farieb na textil a kožu. Parafenylendiamín je však stále kontroverznou zložkou na trhu s kozmetickými výrobkami. Jeho používanie môže u niektorých osôb spôsobiť alergické reakcie. V niektorých štúdiách bola zaznamenaná aj jeho potenciálna karcinogenita. Mimo kozmetického priemyslu sa PPD používa aj v gumárenskom priemysle a pri výrobe živíc.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Intímny gél BIO (200 ml) - udržuje prirodzené ph 4,5
Intímny gél BIO (200 ml) - udržuje prirodzené ph 4,5
Detail produktu
Davidoff Cool Water Reborn for Her toaletná voda pre ženy
Davidoff Cool Water Reborn for Her toaletná voda pre ženy
Detail produktu
Fleur de Pivoine parfumovaná voda pre ženy
Fleur de Pivoine parfumovaná voda pre ženy
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík