facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Iné názvy: Cyklopentadekanolid

Skóre škodlivosti: 3 (Neškodné chemikálie)


Pentadekalaktón, známy aj ako cyklopentadekanolid, je zlúčenina používaná najmä v parfumérii a kozmetike pre svoju charakteristickú kokosovú vôňu. Ako uvádza jej alternatívny názov, táto chemická látka je cyklopentadekanyllaktón. Pentadekalaktón je známy svojou vysokou stabilitou, ktorá umožňuje jeho dlhodobý účinok.

Pentadekalaktón sa najčastejšie vyskytuje vo výrobkoch, ako sú mydlá, šampóny, krémy, dezodoranty a iná telová a vlasová kozmetika. Jeho prítomnosť dodáva týmto výrobkom príjemnú a lahodnú vôňu pripomínajúcu exotický kokos. To však nie je jediné použitie tejto zlúčeniny. Vďaka svojej stabilite a dlhotrvajúcemu účinku je pentadekalaktón súčasťou aj mnohých parfumov a bytových vôní. Jeho použitie však nekončí pri starostlivosti o telo a priestor. Zároveň sa používa aj v potravinárskom priemysle, kde dodáva potravinám špecifickú chuť a vôňu. Je to teda veľmi univerzálna a obľúbená zlúčenina.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Dámske hygienické vložky TANGA (24 ks)
Dámske hygienické vložky TANGA (24 ks)
Detail produktu
Tuhý Deodorant SENSES – Fruity 42ml
Tuhý Deodorant SENSES – Fruity 42ml
Detail produktu
Jemný krémový dresing 90ml Čokoláda
Jemný krémový dresing 90ml Čokoláda
Detail produktu
Šampón Rhassoul 500ml BIO, VEG
Šampón Rhassoul 500ml BIO, VEG
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík