facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Iné názvy: Hexaglycerol distearát

Skóre škodlivosti: 2 (Deriváty prírodných látok)


Polyglyceryl-6-distearát sa často označuje aj ako hexaglycerol-distearát. Je to typ emulgátora, ktorý sa široko používa v kozmetickom priemysle. Polyglyceryl-6 distearát sa vyrába z polyglycerolu a kyseliny stearovej. Jeho výhodou je jeho neutralita, t. j. schopnosť spojiť vodné a tukové zložky do homogénnej zmesi bez použitia silných chemických látok. Keďže nie je agresívny a je kompatibilný s mnohými inými zložkami, nachádza uplatnenie v celom rade výrobkov na starostlivosť o pleť a vlasy.

Medzi výrobky, v ktorých sa nachádza hexaglycerol distearát, patria pleťové a telové krémy, šampóny, kondicionéry, opaľovacie krémy, make-up a iné kozmetické výrobky. Jeho hlavnou funkciou je stabilizovať výrobok a podporovať jeho konzistenciu. Jeho prítomnosť v kozmetickom výrobku zabezpečuje, aby sa jednotlivé zložky neoddelili, čím sa zvyšuje jeho trvanlivosť. Hoci má tento emulgátor mierny hydratačný účinok, jeho hlavnou funkciou je zabezpečiť homogenitu a stabilizáciu výrobkov. Hexaglycerol distearát sa považuje za bezpečnú zložku kozmetických výrobkov a nespôsobuje podráždenie pokožky. Je vhodný aj na citlivú pokožku alebo do kozmetiky pre deti.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Šampón na mastné vlasy BIO (200 ml)
Šampón na mastné vlasy BIO (200 ml)
Detail produktu
XJ 1861 Naxos parfumovaná voda unisex
XJ 1861 Naxos parfumovaná voda unisex
Detail produktu
Odyssey Mandarin Sky parfumovaná voda pre mužov
Odyssey Mandarin Sky parfumovaná voda pre mužov
Detail produktu
Atlantic U parfumovaná voda
Atlantic U parfumovaná voda
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík