facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Sardely japonské (Engraulis japonicus)

Iné názvy: Japonské sardely, japonské sardely, Katakuchi-iwashi

Skóre poškodenia: 1 (Prírodné látky)


Sardely japonské (Engraulis japonicus) sú malé druhy pelagických rýb patriace do čeľade sardelovitých (Engraulididae), známejšej ako sardely. V angličtine ju možno nájsť pod názvom Japanese anchovy. Vo svojej domovine, Japonsku, je známa pod názvom Katakuchi-iwashi. Tento druh je rozšírený v Tichom oceáne, najmä v oblasti okolo Japonska, Kórey a Číny, kde je dôležitou súčasťou rybárskeho priemyslu.

Sardely japonské sú vynikajúcim zdrojom bielkovín a vďaka svojej vysokej výživovej hodnote sa používajú v mnohých výrobkoch. Často sa konzumuje surová, grilovaná alebo vyprážaná, ale používa sa aj na výrobu rybieho vývaru daši, ktorý je jedným z kľúčových prvkov japonskej kuchyne. Ryba sa nachádza aj v dôležitom japonskom výrobku s názvom tsukudani, čo je malá ryba varená v sójovej omáčke a mierne osladená. Japonská sardelka je tiež kľúčovou zložkou kórejského fermentovaného pokrmu myeolchijeot, ktorý je podobný rybej paste. Okrem toho sa používa aj na výrobu rybieho oleja a rybej múčky, ktoré sú mimoriadne cenené v potravinárskom a živočíšnom priemysle. Vzhľadom na svoj význam pre rybársky priemysel však sardely japonské čelia aj problémom s nadmerným rybolovom, ktorý môže ohroziť ich populáciu.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Prací gél s BIO pomarančom - INNOVATION (1 l)
Prací gél s BIO pomarančom - INNOVATION (1 l)
Detail produktu
Dezodorant náplň PERSIAN LIME, 40 g
Dezodorant náplň PERSIAN LIME, 40 g
Detail produktu
Čistič podláh - koncentrát
Čistič podláh - koncentrát
Detail produktu
Bio Rose krém univerzálny 70 ml
Bio Rose krém univerzálny 70 ml
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík Chat