facebook
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 60 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Špalda (Triticum spelta)

Skóre poškodenia: 1 (Prírodné látky)


Špalda, vedecky nazývaná Triticum spelta, sa považuje za jednu z najstarších obilnín, ktoré kedy človek pestoval. Táto obilnina sa používa najmä v pekárenských a cukrárenských výrobkoch, ako je pečivo, cestoviny, múka alebo cereálie, a stáva sa čoraz populárnejšou ako zdravá alternatíva bežnej pšenice. Používa sa však aj pri výrobe piva a liehovín na báze obilia. Špalda je obľúbená pre svoju výraznú orechovú chuť a vyšší obsah bielkovín a vlákniny.

Pojmy "tokoferol", "tokoferol" alebo "tokoferylacetát" sa však nevzťahujú priamo na špaldu, ale na skupinu chemických zlúčenín klasifikovaných ako vitamín E. Tieto zlúčeniny sú prirodzene prítomné v niektorých potravinách, ale v špalde sa nachádzajú v relatívne malých množstvách. Majú silné antioxidačné vlastnosti a zohrávajú kľúčovú úlohu pri ochrane buniek pred oxidačným stresom. Často sa pridávajú do rôznych kozmetických a lekárskych výrobkov, ako sú krémy, oleje, balzamy alebo výživové doplnky. Tokoferoly tak slúžia na starostlivosť o pokožku, zlepšujú hojenie rán a znižujú riziko kardiovaskulárnych ochorení.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Zmäkčujúci krém na nohy 50 ml
Zmäkčujúci krém na nohy 50 ml
Detail produktu
Telové mlieko kokosové 245ml BIO, VEG
Telové mlieko kokosové 245ml BIO, VEG
Detail produktu
Organický olej z opuncie 10ml
Organický olej z opuncie 10ml
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Chat