facebook
Kto skôr príde, ten berie. Neopakuje sa.
Objednávky zadané do 12:00 sa odosielajú okamžite | Doprava zadarmo nad 75 EUR | Výmena a vrátenie do 90 dní zadarmo

Iné názvy: Terpinén

Skóre škodlivosti: 1 (Prírodné látky)


Terpinolén, známy aj ako terpinén, je jedným z mnohých terpénov, ktoré sa nachádzajú v rôznych druhoch rastlín vrátane konope. Tento monoterpén je jedinečný svojou drevitou, žihľavovou a citrusovou vôňou s jemnými tónmi jabĺk a kvetov. Terpinolén je známy najmä pre svoju upokojujúcu a silnú antioxidačnú aktivitu, ktorá poskytuje mnoho potenciálnych zdravotných výhod. Okrem toho je terpinolén dôležitým prvkom aj v kozmetickom a parfumérskom priemysle práve pre svoju príjemnú aromatickú vôňu.

Terpinolén sa získava z rôznych druhov rastlín a kvetov, ako je napríklad borievka, borovica alebo ruža, a ďalej sa spracováva na použitie v rôznych výrobkoch. Pri výrobe kozmetických výrobkov sa používa pre svoje hydratačné a antioxidačné vlastnosti - nachádza sa napríklad v krémoch, šampónoch a hydratačných olejoch. Vďaka svojej špecifickej vôni je tiež súčasťou mnohých parfumov a vonných sviečok. Vo farmaceutickom priemysle sa terpinolén používa aj špecificky, buď ako hlavná zložka, alebo ako pomocná látka na zlepšenie účinku lieku. Okrem toho je terpinolén cennou zložkou aj v potravinárskom priemysle - vďaka svojej výraznej chuti a vôni je obľúbenou zložkou mnohých nápojov, cukroviniek a marinád.

Túto látku v našich výrobkoch nenájdete. Vyskúšajte prírodné výrobky bez chemikálií z nášho sortimentu.

Dezinfekčný prostriedok 1 l
Dezinfekčný prostriedok 1 l
Detail produktu
Blu Mediterraneo Fico di Amalfi toaletná voda unisex
Blu Mediterraneo Fico di Amalfi toaletná voda unisex
Detail produktu
Uomo parfumovaná voda pre mužov
Uomo parfumovaná voda pre mužov
Detail produktu
Kondicionér na suché vlasy BIO (150 ml) - ideálny na rozštiepené končeky
Kondicionér na suché vlasy BIO (150 ml) - ideálny na rozštiepené končeky
Detail produktu

Kategória Vyhľadávanie Košík